CV

Mitt liv i siffror och årtal

Röstläge: 2:a alt
Instrument: fiol, fiddla, moraharpa, sälgflöjt, gitarr
Körkort: B
f-skattad

Kristin Svensson
Södravägen 90
54244 Mariestad

0703-428625
kristin@fornfela.se
www.fornfela.se

Utbildning
2019-2020 Nordiska visskolans fördjupningskurs, Nordiska folkhögskolan
2017 Musik i Framtidens förskola, Malmö musikhögskola
2017 Varptyngd vävstol, Bäckedals folkhögskola
2008-2016 Lärarutbildningen samt kurser, högskolan för scen och musik
2005-2006 Teaterlinjen, Nordiska folkhögskolan.
2004-2006 Göteborgs sång och operastudio
2003-2004 Nordiska visskolan
1999-2002 Estetisk linje musik, Västerhöjdsgymnasiet

Jobb
1998-2023 Frilansande musiker (både i grupp och ensam, huvudsakliga uppdragsgivare är
festivaler, kyrkor, föreningar och kulturinstitutioner)
2015-2023 Konferencier
2000-2023 Kursledare, folklig sång, fiol, teater
2017-2018 Kyrkomusiker, Töreboda pastorat
2010-2017 Dramahandledare psykopatologi
2012-2013 Vikarierande musiklärare
1999-2002 Museivakt, Vadsbo museum

Diskografi
2022 Med spår av medeltid – Fornfela trio
2021 Homage till pappa – (singel) Fornfela trio
2018 Skymningsgröna (EP) Jordbrand
2016 Kärlek och Ohyra – Fornfela trio
2016 Undergångsånger – (EP) Jordbrand
2015 Jordbrand (EP) – Jordbrand
2013 A Jester’s Confession (EP) – Jordbrand
2011 Black Magic Fools (EP) – Black Magic fools
2007 Grävar-Linneas sånger – På uppdrag av Göta kanal 175 år
BRUM

Egna produktioner (i urval)
2015-2023 Game of Drones
2022-2023 Barnföreställningen Älvans Färger
2013-2023 Hugget i Sten, turnéer med Musik i Väst, Musik i Blekinge, Speldags samt MCVs
biblioteksturné
2021 Skapande förskola – Greenscreen och musik, fantasi och verklighet.
2018-2021 Stadsstråk, en konsertpromenad genom Mariestad
2017-2019 Musikmaskinen, turné med UNGA musik i Syd
2015-2018 Sagan om en Grå, Teater Nynnerskan
2011-2019 Sagan om Nynnerskan, Teater Nynnerskan
2015 Vardagsrumsfestivalen
Priser och utmärkelser
2021 Nominerad till Folkhjälte, folk och världsmusikgalan
2019 Mariestads kulturstipendium
2013 Mottagare av stipendium från Ernst och Astrid Anderssons minnesfond
2011 Diplom efter bronsmärket, Svenska ungdomsringen

Volontärarbete
2015 Clowner utan gränser, Rumänien
2014 Clowner utan gränser, Myanmar

Share: