Hurra för Allan!

och för Allan Edwalls visor

I år skulle Allan Edwall ha fyllt hundra år. Han var inte bara en av våra mest folkkära skådespelare utan också en fantastisk visdiktare. Detta vill vi fira med en hyllningskonsert fylld av sånger ur den visskatt som Allan Edwall lämnade efter sig.
 
På scenen är de tre musikerna Kristin ”Fornfela” Svensson, Lennart Svensson och Staffan Berlin som tar er med på ett äventyr genom humor, allvar och visor som tyvärr fortfarande bär en aktualitet.
 
Kristin ”Fornfela” Svensson är sångerska och folkmusiker med rötterna i den i den Västgötska folkmusiktraditionen och den litterära visan. Hon drivs av viljan att uttrycka sig och stora uttryck med små medel följer henne som en ledstjärna. Genom åren har hon utbildat sig brett inom scenkonst med teater, opera, klassisk sång och performance en hon återkommer alltid till fiolen, fiddlan, rösten och den suggestiva tretakten.
 
Lennart Svensson är skolad klassisk gitarrist men drivs av sin förkärlek till den traditionella visan. Han har med sig ett stort musikaliskt kunnande och har bakgrund både som gitarrist i Vadsbo Big Band, körsångare i några av Sveriges bästa körer samt gitarrpedagog på kulturskolan i Mariestad. Med ett virituost gitarrspel fyller han Allans visor med liv och mening.
 
Staffan Berlin kommer ursprungligen från Mariestad och har i över 30 år odlat en passion för Irland och den irländska folkmusiken. I hans repertoar finns irländska folksånger på både engelska och iriska, men också många svenska visor. Utöver Sverige har han även uppträtt i Irland och Schweiz. Staffan har också arrangerat irländska festivaler, världsmusikfestivaler och turnéer med band från Irland.
 
 

Om Föreställningen

Föreställningens längd: ca 50 min
Uppriggningstid: 60 min
Nedriggningstid: 30 min
Scen: Minst 3×3 m
Teknik: Vid publik upp till 100 personer har vi med oss den teknik som behövs. Vid större evenemang tar vi ett samtal om förutsättningarna.
Kostnad: 12.000 kr (Faktura) samt tillägg för resa. Vid behov spelar vi även på dörren där möjligheten finns. Kontakta oss för mer information.

För bokning och frågor
Kristin@fornfela.se
0703-42862

Share: